cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 1 oktober 2012

Gestoofde groenten Indian style

Ingrediënten

1 zoete aardappel
300 g aubergine
300 g Chinese oker (vleugelkomkommer)
1 blik kidneybonen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el garam massala
½ el mangopoeder
2 gedroogde curryblaadjes
200 g biogarde (stand)
100 ml water
2 el verse munt
zout
3 el olie

Bereiding

Snijd de aubergine in de lengte doormidden, bestrooi royaal met zout, laat 30 minuten staan en spoel ze goed af met water. Snijd de aubergine en de Chinese oker in blokjes van een halve centimeter. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1½ centimeter, hak de ui, de knoflook en de munt fijn. Laat de kidneybonen uitlekken. Verhit de olie op laag vuur in een hapjespan, fruit hierin de ui, de knoflook en alle specerijen 5 minuten. Voeg dan de zoete aardappel toe, bak rondom aan. Doe nu de biogarde en het water in de pan, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan stoven. Voeg na 5 minuten de aubergine en de Chinese oker toe, laat nog 15 minuten koken. Voeg nu de kidneybonen en de verse munt toe en breng op smaak met zout. Controleer of alle groenten gaar zijn.

Voor 2 tot 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten