cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 18 september 2012

Samosas

Samosas zijn vegetarische pasteitjes die hun oorsprong hebben in de Indiase keuken. Je kunt zelf een deeg maken of kant en klaar deeg gebruiken, je kunt de samosas frituren of in de oven bakken. Ze zijn heerlijk als voorgerecht of als snack tussendoor.

Ingrediënten

400 g aardappelen 
50 g doperwten
½ ui
1 cm verse gember
1 kleine chilipeper
1 el verse koriander
1 el garam massala
1 tl kurkuma
½ el gedroogde mangopoeder
zout
2 el olie + wat extra
yufka deegbladeren (driehoekig)

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil gaar, laat ze een beetje afkoelen, pel ze en prak ze met een vork. Snijd de ui, gember en chilipeper heel fijn. Verhit de olie in een koekenpan op lag vuur, bak de ui, gember, chilipeper, garam massala, kurkuma en mangopoeder 3 minuten. Voeg dan de doperwten toe, laat nog 3 minuten koken. Meng met de aardappelen en de verse koriander, breng op smaak met zout. 
Spreid de deegbladeren uit op een aanrecht met de punt naar boven. Leg in het midden van elk deegblad 2 eetlepels vulling. Bestrijk de randen met water en vouw de hoek links onder over de vulling, zorg dat je het stevig dichtvouwt. Vouw de rechter hoek nu naar links, vouw de bovenste hoek naar beneden. Leg de samosas op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met olie zodat ze mooi bruin worden. Bak ze 15 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (heteluchtoven).

Voor 12 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten