cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 1 juli 2012

Vis in tomaten-kokossaus

Mosterdolie kun je in de meeste toko's kopen. Het geeft een subtiele pittige smaak aan dit gerecht.

Ingrediënten

750 g pangasiusfilet
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
1 tl gedroogde mangopoeder
1 tl komijn
2 tl koriander
1 blik gepelde tomaten
1 klein blikje kokosmelk (160 ml)
zout naar smaak
4 el mosterdolie

Bereiding

Snijd de vis in blokjes van 2 cm. Halveer de ui en snijd vervolgens in dunne ringen. Hak de knoflook en gember grof, stamp ze samen met ½ tl zout fijn in een vijzel. 
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit de uien in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Voeg de gember, knoflook, mangopoeder, komijn en koriander toe, bak nog eens 2 minuten. Geef de vis in de pan, bak in 2 minuten rondom bruin. Voeg nu de tomaten en de kokosmelk toe, laat op matig vuur met het deksel op de pan 10 minuten koken. Maak de tomaten een beetje fijn met een houten lepel, breng op smaak met zout.

Voor 3 tot 4 personen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten