cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 20 juli 2012

Ovenschotel van cassave en pompoen


Ingrediënten

400 g cassave
450 g pompoen
150 g sperziebonen
220 g rundergehakt
2 teentjes knoflook
½ ui
1 tomaat
1 el gehakte selderij
1 Mdme Jeanette peper
2 hardgekookte eieren
zout
zwarte peper
3 el boter
1 beschuit 
3 el olie

Bereiding

Kook de cassave gaar in water met wat zout. Bewaar een beetje van het kookvocht en stamp een puree van de cassave met 2 el boter, 1 geperste teen knoflook en een halve peper. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 cm en kook ze 5 minuten in water met wat zout. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie op matig vuur in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, de selderij, een halve peper en de tomaat toe, laat nog 5 minuten stoven. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
Snijd de eieren in plakjes. Vet in ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van het cassavepuree. Leg hierop vervolgens de plakjes ei, de sperziebonen, het gehakt en de blokjes pompoen. Bedek alles met het overgebleven cassavepuree. Verdeel de overige boter en de fijngewreven beschuit over de cassavepuree en bak de ovenschotel 45 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (heteluchtoven). Wanneer de bovenkant te snel bruin wordt kun je de ovenschotel afdekken met aluminiumfolie.

Voor 2 tot 3 personen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten