cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 11 juni 2012

Tajine met lamsgehakt, kikkererwten en granaatappel

Fruit geeft een heerlijk frisse smaak aan stoofschotels. En dat geldt zeker voor granaatappelpitten met hun ietswat zure smaak. Ben je niet zo dol op lamsgehakt? Gebruik dan gewoon runder- of kalfsgehakt.
Ik heb dit gerecht in een tajine bereid. Als je die niet hebt is een gietijzeren pan het beste alternatief, maar een hapjespan kan natuurlijk ook. Houd de temperatuur dan een beetje in de gaten omdat de ingrediënten in een tajine langzamer garen dan in een andere pan. Als je een tajine gebruikt, wees dan voorzichtig met het deksel, dat wordt namelijk ontzettend heet. Je kunt het beste een theedoek gebruiken om het vast te pakken.

Ingrediënten

350 g lamsgehakt
1 kleine aubergine
1 blik kikkererwten (400 g)
2 teentjes knoflook
½ ui
1 cm verse gember
1 tl kaneel
1 tl komijn
2 tl gemalen koriander
100 g granaatappelpitten
2 el verse koriander
3 el olijfolie
100 ml water
zout naar smaak

Bereiding

Snipper de ui, de knoflook en de gember, snijd de aubergine in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in de tajine op matig vuur. Bak de ui, voeg na 1 minuut de knoflook, gember, kaneel, komijn en de gemalen koriander toe. Bak nog 2 minuten. Geef dan het gehakt in de tajine en bak het rul. 
Doe de in blokjes gesneden aubergine en het water erbij, zet het deksel op de tajine en laat ongeveer 15 minuten stoven, totdat de aubergine zacht is. Voeg de kikkererwten, granaatappelpitten en de verse koriander toe, laat nog 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout.

Voor 2 - 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten