cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 10 juni 2012

Pittige pompoen met munt

De marktvrouw was weer erg gul gisteren, ik kreeg zomaar een flink stuk pompoen cadeau. Het moest wel snel op, en ik had niet genoeg bloem om brood te bakken. En het paste ook niet echt in het hoofdgerecht dat ik wilde maken - maar combineerde wel heel goed als bijgerecht. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon als hoofdgerecht eten, reken dan de dubbele hoeveelheid.

Ingrediënten

250 g pompoen (zonder schil gewogen)
1 kleine rode peper
½ ui
1 teentje knoflook
+ 100 ml water
zout naar smaak
1 el verse munt
2 el olijfolie

Bereiding

Snijd de pompoen in blokjes van 1½ cm. Snipper de ui en de knoflook, snijd de peper in ringen. Als je het niet te heet wilt, verwijder dan de zaadjes van de peper. Hak de verse munt grof.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, voeg na 2 minuten de knoflook en de peper toe. Geef dan de blokjes pompoen in de pan, bak ze even aan en blus af met wat water. Zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan ongeveer 15 minuten stoven tot de pompoen zacht is maar nog niet uit elkaar valt. Roer de verse munt erdoor en breng op smaak met zout.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten