cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 7 juni 2012

Pittige pasta uit de oven

Ken je dat? Je had een afspraak die op het laatste moment niet doorgaat en nu moet je onverwachts toch zelf koken. Alleen heb je niet meer zo heel veel in de koelkast en eigenlijk heb je ook geen zin om boodschappen te halen. Maar vasten is natuurlijk ook geen optie. Je hebt vast nog wat pasta en wat restjes groenten in huis, en daar kun je je prima mee uitleven. 
Haloumi is een stevige kaas die van geiten-, schaap- of koeienmelk of een mengsel daarvan gemaakt wordt. Je kunt hem ook gewoon in dikke plakken snijden en bakken in olijfolie. Je kunt haloumi in Turkse en Marokkaanse winkels kopen. De kaas is vacuüm verpakt en lang houdbaar.

Ingrediënten

150 g pasta
3 el olijfolie
½ rode ui
2 teentjes knoflook
2 lente-uien
250 g courgette
10 zwarte olijven
2 tl kappertjes
5 zongedroogde tomaten op olie
2 el verse munt
¼ tl chilipoeder (meer mag natuurlijk ook)
150 g haloumi kaas
30 g Grana Padano kaas
2 el crème fraîche
scheutje witte wijn
zout en witte peper naar smaak

Bereiding

Kook de pasta beetgaar, laat uitlekken. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

Snijd de ui en de lente-uien in fijne ringen. Snijd de courgette en de haloumi kaas in kleine blokjes. Snijd de olijven in vieren en de tomaten in reepjes. Hak de verse munt grof.
Verhit de olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Bak hierin de rode ui, voeg na een minuut de geperste knoflook en het chilipoeder toe. Bak even en voeg dan de courgette toe. Roerbak de courgette ongeveer 3 minuten, tot hij zacht begint te worden. Voeg nu de lente-uien, verse munt, olijven, kappertjes, gedroogde tomaten, crème fraîche en witte wijn toe, roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Neem de wok van het vuur en voeg de pasta en de helft van de haloumi toe, doe alles in een vuurvaste schaal. Bestrooi met de rest van de haloumi en de Grana Padano.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven totdat de kaas bruin begint te worden.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten