cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 30 mei 2012

Roergebakken asperges met garnalen

Ik ben gek op asperges! Vaak eet ik ze gewoon op de ouderwetse manier, gekookt en met gesmolten boter of een witte saus. Vandaag heb ik eens wat anders geprobeerd. Je kunt asperges prima wokken, mits je ze van te voren eventjes kookt.

Ingrediënten

400 g asperges
100 g broccoliroosjes
8 gepelde rauwe garnalen
100 g spinazie
1 tomaat
1 teentje knoflook
½ rode ui
2 el olijfolie
1 el basilicum
zout en versgemalen peper naar smaak

Bereiding

Schil de asperges, snijd van de onderkant het droge stuk af en snijd ze in stukken van 3 cm. Kook ze 5 minuten in water met een beetje zout, giet af en laat ze uitlekken. Kook de broccoli in 3 minuten net niet beetgaar, laat uitlekken. 
Snijd de ui in ringen. Snijd de tomaat in de lengte in vieren en daarna in plakjes van ongeveer 1 cm. Verwijder de steeltjes van de spinazie.
Verhit de olie in een wok op matig vuur. Bak de garnalen van beide kanten roze, haal ze uit de wok. Zet het vuur iets hoger en bak de ui een minuut. Voeg dan de geperste knoflook en de asperges toe, bak 2 tot 3 minuten tot de asperges bruin beginnen te kleuren. Voeg de broccoli en even later de stukjes tomaat toe. Bak alles 2 minuten, doe dan de spinazie in de wok en laat snel slinken. Doe de garnalen weer in de wok, meng alles met de grofgehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper. 


Voor 2 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten