cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 19 mei 2012

Pittige schotel van gele erwten en spinazie

In de Indiase keuken worden veel verschillende soorten peulvruchten gebruikt. Een van mijn favorieten zijn gele spliterwten. Ze hoeven niet lang te weken, combineren goed met andere groenten en zijn ook heel geschikt om sauzen te binden. Je kunt de verse spinazie in dit gerecht prima vervangen door spinazie uit de diepvries.
Je kunt de groenten ook prima als vegetarisch hoofdgerecht serveren.

Ingrediënten

100 g gele spliterwten
300 g verse spinazie
1 rode ui
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
2 el verse koriander
zout
3 el olie

Bereiding

Week de spliterwten 3 uur in ruim koud water. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg even later de chilipeper en de knoflook toe, bak alles 2 minuten op middelhoog vuur. Doe dan de spliterwten met het weekwater in de pan, samen met ½ tl zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat alles met het deksel op de pan 15 minuten koken. Proef of de spliterwten al bijna gaar zijn. Voeg dan de spinazie in porties toe en als laatste de fijngehakte koriander. Laat nog heel even koken, breng op smaak met zout. 

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten