cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 27 mei 2012

Kipfilet in granaatappel-walnotensaus

Een tijdje geleden las ik een geweldige roman van een Perzische schrijfster. Het boek gaat over 3 zussen uit Iran die in een klein dorpje in Ierland een eethuis beginnen. Als bonus op het prachtige verhaal staan op de laatste bladzijden wat recepten, waaronder eentje voor Fesenjan, kip gestoofd in een  saus van granaatappel en walnoten. Vandaag heb ik er m'n eigen draai aan gegeven.
Granaatappelsiroop kun je in Turkse en Marokkaanse winkels vinden. Je kunt het ook vervangen door granaatappelsap.


Ingrediënten

500 g kipfilet
1 ui
3 teentjes knoflook
100 g granaatappelpitjes
150 g walnoten
4 el granaatappelsiroop
350 ml warm water
1 tl kaneel
1 tl komijn
1 el verse koriander
50 ml olijfolie
zout

Bereiding

Maal de walnoten fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Meng met de granaatappelsiroop en het water. 
Snijd de kipfilet in blokjes en de ui in fijne ringen. Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg na 2 minuten de geperste knoflook, kaneel en komijn toe. Bak 2 minuten. Draai het vuur wat hoger en doe de kipfilet in de pan, bak rondom bruin. Giet het granaatappel-walnotenmengsel over het vlees, breng alles aan de kook en laat met het deksel op de pan een half uur stoven op matig vuur.
Voeg de granaatappelpitjes toe en laat de saus 15 minuten op middelhoog vuur inkoken. Roer de koriander door de saus en breng op smaak met zout.

Voor 2 tot 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten